Catalog display has blank images and whole rows blank?

Answered

Comments

8 comments

  • Avatar
    Anastasiia Moore

    Hello!

    As you mentioned that you have about 10000 photos to move, I'd like to warn you that we don't recommend storing more than 10000 photos in one Catalog. As a rule of thumb, the smaller your Catalog is, the better performance will be.

    Since you have quite a big Catalog, Luminar may need more time to process the thumbnails. 

    Aren't the thumbnails for the photos displayed if you wait a couple of minutes?

    Does Luminar Neo not display the thumbnails only for some images or for all?

    Where are the photos you're working with located (on an internal or external drive)?

    What's the format/size of files you're working with?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robert Davidson

    Hi, the thumbnails do not display after waiting (Luminar 4 displays all images fine with smaller thumbnails), but the display for Neo has bigger thumbnails (for the smallest size), and has big gaps/ rows that do not show the images? The photos are on a fast external drive and are a mix of Raw and Jpeg files. Rob

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Helga Hufflepuff

    Hi Robert Davidson,

    How exactly do you connect your external drive to the computer? 

    Just to make sure we are on the same page: the photos don't display regardless the size of previews you select here https://prnt.sc/kL_0cX_JGwzP ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robert Davidson

    The external drive is connected via USB3. And yes they don't display regardless of the size selected

    I have increased the memory allocated to the cache and backup in preferences and that has improved the catalog display. It now seems that photos enhanced in Photoshop (pixel resolution doubled), are the ones more likely to not display. Although some do show?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Helga Rowles

    Hi Robert,

    Please send the photos that do not show to our support team at skylum.com/support

    Here's how you can send us the files:

    1. Visit https://wetransfer.com/
    2. If it's your first time visiting this website, it might ask you to purchase a subscription. Simply select to proceed with the free version.
    3. Click Add your files.
    4. Select the file(s) on your computer.
    5. After you see all the files you need to send appear in the list, click the icon to the left of the Transfer button (the icon looks like a circle with three dots in it).
    6. In Send As select Link.
    7. Click Transfer.
    8. After the files have finished uploading, click Copy Link and paste it into your support request at https://skylum.com/support

    Looking forward to hearing from you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robert Davidson

    Hi Helga, after further exploration I have found that the problem files are RAW files from my new OM systems OM-1 camera. Obviously Luminar Neo doesn't support these. I tried opening one of these directly into Neo and the result is a blank screen, same as the blank thumbnails. Rob

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Helga Rowles

    Indeed, this camera is yet to be supported by Luminar Neo.

    We are planning to add support for new cameras in one of the future updates.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robert Davidson

    OK hope that update is not too far off. Rob

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.