im having problems with luminar neo

Answered

Comments

13 comments

  • Avatar
    Carl Peterson

    David,

      Please give this a try.  Start Neo and create a new catalog in a folder other than you Pictures folder that you know you have write permissions for (i.e., a folder you can create new files in).  Import a picture or two into that catalog and then see if your edits work.

    Post back with your results.

    Carl

    note: I'm not an employee of Skylum Software

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Katherine Nelson

    Hi David! Could you specify if you have Iris Xe graphics card by any chance?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Pearlman

    Yes I do

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Pearlman

    Hi carl,

    I still cant get it to work

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Alina Skylum

    Hi David,

    It seems that what you're facing is a known global issue described here: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000058136/graphics/graphics-for-11th-generation-intel-processors.html

    Intel has released a driver for the Iris XE graphics card integrated into your processor that should fix it. 

    Therefore, fully reinstalling drivers for the Intel GPU should help. 

    Make sure to fully uninstall your current graphics drivers before proceeding. How to uninstall drivers (click this text to open the link)
    In addition to uninstalling the device, make sure to select the Delete the driver software for this device option.

    Download and install drivers from the manufacturer's website:

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Carl Peterson

    David,

      Please post back if the Intel XE GPU driver update solves the problem!

     

    Carl

    note: I'm not an employee of Skylum Software

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Alina Skylum

    In case updating the driver didn't help, we recommend disabling hardware acceleration.

    1.Type CMD in the search field on your Taskbar, right-click on the Command Prompt line and choose Run as administrator. See the screenshot:

    2.In the Window that opens, copy and paste the line below: 

    reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Avalon.Graphics /v DisableHWAcceleration /t REG_DWORD /d 1

    3. Press Enter on your keyboard. See the screenshot: 

    Launch Luminar and check how it works for you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Pearlman

    Hi I downloaded the updated driver and it didn’t work

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Pearlman

    I have disable the hardware acceleration, It is finally working! Thanks everyone for the help.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Janette Young

    problem with Luminar Neo, it is ok with horizontal landscape images, but a vertical portrait format picture always gets applied as a mishmash of colour patterns.Using plugin, photoshop. Any ideas? Luminar are completely uncontactable, contact forms are not working.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Kate Williams

    Hi Janette, 

    The contact form works fine on my end. Could you please clarify what exactly happens when you try to submit the request? 

    You can also email us directly at support@skylum.com.  

    I suggest choosing these settings in Photoshop and seeing if the issue with non-matching colors is resolved: https://prnt.sc/XaBWMvCxrMr6 

    Moreover, please make sure that you are using RGB color space: https://prnt.sc/D7wZDJ8OwSM3 

    If the issue persists, please provide us with the original file at support@skylum.com:

    1. Visit https://wetransfer.com/
    2. If it's your first time visiting this website, it might ask you to purchase a subscription. Simply select to proceed with the free version.
    3. Click Add your files.
    4. Select the file(s) on your computer.
    5. After you see all the files you need to send appear in the list, click the icon to the left of the Transfer button (the icon looks like a circle with three dots in it).
    6. In Send As select Link.
    7. Click Transfer.
    8. After the files have finished uploading, click Copy Link and paste it into your support request at support@skylum.com.

    Looking forward to hearing from you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Carl Peterson

    Janette,

      Looks like Skylum support is on the case.  Do upload the image to them via wetransfer so that they can try to reproduce the image.  Do feel free to contact me directly if it doesn't get sorted, although I'm very sure Skylum will do so!

     

    Carl

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Carl Peterson

    'reproduce the image' --> 'reproduce the issue'

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.