Luminar AI not responding. I have to minimise and restore the app to see any changes

Completed

Comments

5 comments

  • Avatar
    Roy Blackwell

    What are your system specs?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Benjamin Marsh

    Processor- Intel® Core™ i5-1135G7 Processor
    - Quad-core
    - 2.4 / 4.2 GHz
    - 8 MB cacheRAM16 GB DDR4

    Graphics card Intel® Iris® Xe integrated graphics

    Storage 512 GB SSD

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Benjamin Marsh

    Windows 10

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Roy Blackwell

    User to User: about average specs for normal everyday computer work. I would say a bit weak for photo processing/graphic design work. That said, I am not sure if that is the cause of the issues you are experiencing. I would make sure you have no other apps running. Check your startup apps and disable any auto starting apps that aren't essential. Also, make sure your SSD drive is not nearing its max capacity. I am sure a Skylum rep will respond and make some other suggestions. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Kate Williams

    Hi Benjamin,

    It seems that what you're facing is a known global issue described here: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000058136/graphics/graphics-for-11th-generation-intel-processors.html

    Intel has released a driver for the Iris XE graphics card integrated into your processor that should fix it. 

    Therefore, fully reinstalling drivers for the Intel GPU should help. 

    Make sure to fully uninstall your current graphics drivers before proceeding. How to uninstall drivers (click this text to open the link)

    Important: In addition to uninstalling the device, make sure to select the Delete the driver software for this device option.

    Then, please download and install drivers from the manufacturer's website:

    Hope these steps help!

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.