Luminar AI installs OK on Windows 10, but unable to activate

Answered

Comments

79 comments

  • Avatar
    Mark Hawthorne

    Well, you got farther than I did. It seemed to install without a hitch. However, when I click on the icon, it does nothing. can't  even enter my Skylum account info. I thoroughly uninstalled it and reinstalled it but get the same results. It shows up in Photoshop under my filters menu but it will not activate there either. Apparently, the wait is not over yet. I sent an email to customer support and got a robot reply. It said that they normally reply in 24 hours but due to current conditions it might be 7 days or more. Hope they get the bugs out. I wish they would have before releasing it. I was really looking forward to it as I'm sure everyone else is.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Al Perreault

    Hi Mark,

    I was also really looking forward to it... hopefully they will figure out the bugs ASAP!


    Al

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Mick Anderson

    My experience so far is the same as Mark. Download is quick and easy, but the program does not launch. I have a ticket into Support and looking forward to resolution so I can use the tools.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Warren Carrington

    Same here program does open but doesn't work grayed out buttons, Hit activation on my software page and just says 2 or 2 activations left.   Not a happy puppy

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Al Perreault

    Seems like quite a few of us are having similar issues. A  bit frustrated :(

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Joshua Post

    Same as Mark here on Windows 10 20H2.  Installed just fine but when I open Luminar AI I don't get a box to sign in with my account and all of the options are grayed out.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Luis Alberto Arias

    Same situation here, I can not activate the program. I am login in with my facebook accout, same I used for donwloading the program. When I try lo login I receive_ An internal error has ocurred, check your internet connection or contact support.

    Sent an email to support, and the robot answered: "We will reply as soon as we can. We usually respond within 24 hours, but due to an "unusually large volume of tickets", our response may currently take up to several days. 

    It is clear everybody is having the same issue. What is going on with the new and expected software. ??

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Al Perreault

    I've also sent an email to support! Hoping it won't take too long to let us have access!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Luis Alberto Arias

    Lot of advertisement, webinar, on line events, and now for us who paid in advanced, we receive this issue. Considering today is Friday, (at least on y country, jeje) we will have to waint until next monday. Not fair.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Malcolm Hay

    Hi....The same here I have installed it into Windows 10. Luminar AI will not open. I have uninstalled Luminar 4.3 thinking that might help, then rebooted. But AI will still not open. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ERNEST DAVEY

    It seems we are all in the same boat but reassuring that we are not alone.

    Ernest Davey

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rodney Brown

    Same issue as others - I can't enter anything on the activation screen. It's just frozen.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Richard Petersen

    Same issue, everything grayed out, can't activate......

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Warren Carrington

    New results. This time I uninstalled rebooted then installed again. This time I got the sign in pop up and everything worked maybe try rebooting after install?

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Joshua Post

    I also have it working now.  I couldn't reboot yesterday as I was in the middle of several things.  This morning I rebooted my computer and opened Luminar AI and at first it hung with the same small artifact in the middle of the screen, but after 1-2 seconds it expanded to a sign-in window.  I entered my credentials and it activated.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Gogo Nugroho

    I am experiencing the same problem with my windows PC but fine with my Mac

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ERNEST DAVEY

    Have checked compatibility with my windows 10 and the answer was: INCOMPATIBLE

    Ernest Davey

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Al Perreault

    Thanks everyone for your suggestions.

    This morning, I tried several things.

    1. I rebooted my Windows 10 machine and tried to activate LuminarAI - same issue
    2. Uninstalled LuminarAI, rebooted, re-installed from previous LuminarAI download - same issue
    3. Uninstalled Luminar AI, rebooted, re-downloaded LuminarAI from website, installed - same issue
    4. I rebooted again, and tried to activate - same issue
    5. I also double checked LuminarAI Windows 10 system requirements (I meet and exceed these)
    • Windows-based hardware PC with mouse or similar input device
    • CPU Intel® Core™ i5 or better, AMD Ryzen™ 5 or better
    • Windows 10 (only 64-bit OS)
    • Memory 8 GB RAM or more (16+ GB RAM is recommended
    • Hard disk 10 GB free space; SSD for best performance
    • 1280x768 size or better
    • Open GL 3.3 or later compatible graphics card

     

    So I'm still stumped as this software is still not working.

    Al

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Luis Alberto Arias

    It's really frustrating, I did the same thing, uninstalled the program, cleaned the registry, rebooted, installed again, rebooted, and there are no changes, I still cannot activate it.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Mick Anderson

    Al and Luis, I'm right there with you! Hoping for a solution from the programmers SOON!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Arwinder Nagi

    Having exactly the same issues as well. Unable to activate :(

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Richard Petersen

    Running as administrator fixed my issue......

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Mick Anderson

    I've tried everything, including administrator, and so far no luck...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rodney Brown

    Likewise, even a clean install using Administrator didn't work....

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Al Perreault

    I've tried Richard's method of running as Administrator.. still not working.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rodney Brown

    Al P, you get further than I do.  I can't enter anything into the email field...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Richard Petersen

    What I did was:

    1. Uninstall
    2. Reboot (power off, not a restart)
    3. Re-install
    4. After it installed, did not launch. Instead did another power-off reboot
    5. When Windows started, it still would not give me the login. If was then that I ran as admin and it worked.
    6. I can now launch normally (without Admin) and it is still working fine.
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rodney Brown

    Got it!

    So, if you type something into the email id, then minimise and then maximise again, you'll see that what you typed is actually in the box.

    Here's what I did:

    1. click on the email box and type my email address in even though i couldn't see any characters appearing
    2. minimise and maximise to make sure i got the email right
    3. click on the password box and type in password
    4. click on activate
    5. all is good!

     

     

    5
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Luis Alberto Arias

    This is sick. I've tried "everything", uninstalled, shut down my pc, turned it on, installed, shut down, turned on, launched the program as administrator and guess what. NOTHING. Even, on purpose, I wrote a wrong letter in my email, and Luminiar Ai corrected the email, which means that if I have an internet connection, in fact, I'm using my internet to upload this post, I corrected my email address and guess what? : "NOTHING", I can't activate the program. I'm disappointed.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Al Perreault

    I have the same feeling Luis..

    • I uninstalled LuminarAI yet again
    • I removed all references to Skylum and Luminar in my windows registry editor.
    • Turned off my computer. Once I restarted the computer again, I again removed a few other references in my registry editor to Skylum/Luminar.. then shut off the computer again
    • On restart I tried installing LuminarAI both as an Admin, and a different time (going through all the above processes) as a regular install. Both times, by system did not automatically re-boot. 
    • Also, shrinking the activation window and opening it up again didn't do anything

    So, like my first original post.. I'm still getting the same issue and not able to activate LuminarAI.

     

    Al

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.