The New Luminar AI Plugin for Photoshop won't Launch

Answered

Comments

13 comments

  • Avatar
    Roy Blackwell

    Run Luminar AI as administrator. Choose File... Install Plugins. Uninstall plugins, then reinstall. Close Luminar AI and start Photoshop. Should work now.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Lynne Pariseau

    can I use Luminar AI as a Plugin for Photoshop Elements 2021? 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Roy Blackwell

    @Lynee Pariseau: I have it working on my Photoshop Elements 2021. I had to manually copy the LuminarAI.8bf file to the PluginsExtra folder.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Lynne Pariseau

    Roy, where do I find LuminarAI.8bf?

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Roy Blackwell

    If using Windows, you find it here:

    C:\Program Files\Skylum\Luminar AI

    If on a Mac, find your Luminar AI folder. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Lynne Pariseau

    so if I find this file, then how do I copy it? just copy and paste?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Roy Blackwell

    Correct, copy and paste.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Lynne Pariseau

    thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Lynne Pariseau

    hmmm, can't find a folder called 'Luminar Al" - only can find the app -- should that folder be in another category. BTW, thanks for all your help. Lynne

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Roy Blackwell

    Never had Mac so can offer no help on how to find things. Sorry... 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Vasya Omelchuk

    The same issue works fine as a standalone, but  will not launch from  Photoshop ( version 22.1.0 )
    Not sure what info need:
    Windows 10
    64 bit
    Nvidia Geforce GTX 980
    32 Gb RAM

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jeff Wilson

    I have downloaded Luminar AL on my Mac, but it won't let me download the plug in from Lightroom.

    Luminar is  on the edit list, Luminar 4 works ok but not AL.

    I have tried turning Lightroom on and off, but still no joy.

    When I look at the plug-in manager it says  it was disabled, problem in loading.

    Can you help with this

    Thanks Jeff

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.